Studiedag Luther

luther facade 230x154

Op 30 oktober 2017 wordt in de Koninklijke Bibliotheek in Brussel de hervorming in België herdacht door een conferentie. In een uitgebreid programma wordt stilgestaan bij allerlei aspecten van de Reformatie, zoals die tot op heden zichtbaar zijn.

Lees meer

Postzegel Luther 2017

postzegel2016 luther 230Een tweetal nieuwe postzegels over Luther en de gevolgen van de reformatie zal verschijnen in juni 2017. U kunt hier de de zegels al vast bewonderen.

Lees meer

Activiteiten Gent

gent brabantdam 226

Gent is bij uitstek een Reformatiestad. Het programma van activiteiten is hier dan ook uitgebreid. Er zijn lezingen, concerten, tentoonstellingen en films voorzien met een veelheid aan onderwerpen. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Lees meer

Protest!

projop protest 230

Meedoen? 12 jaar of ouder? ProJOP-zoekt jongeren voor een musical: Protest.

Nadat Luther zijn protest in de kerk van zijn dagen had laten horen vielen ook in Vlaanderen heel wat mensen hem bij. Maar de kerk verzette zich en arresteerde mensen. De centrale figuur in de musican zal Lambert van den Thoren uit Antwerpen zijn.

Lees meer

Reformatiemuseum

eupen 230

De protestantse gemeente in Eupen laat weten dat men in Eupen een museum over de Reformatie met een vaste collectie wil beginnen. Het museum moet in de voormalige evangelische school ondergebracht worden, Hook 36 te Eupen, vlakbij de evangelische pastorie, Hook 40, in een zeer oud huis.

Lees meer

Nieuw boek Luther

temmerman luther 230

Johan Temmerman schreef een nieuw boek over Luther. Het boek beschrijft de verbanden tussen Luther en bekende filosofen en trekt dan de lijnen door naar hedendaagse vragen.

Lees meer

Klokkenluider

luther strip 230Het kon niet uitblijven: een Belgische strip over Luther. Hij is er en het begint spannend. Luther wordt overvallen door een gevaarlijk onweer. En wat doe je dan: je roept een heilige aan.

Lees meer

Erasmus en ik, God

ludwine deblon 230

Ludwine Deblon benadert de tijd van de reformatie op een eigen manier: door een objectentheater te spelen over het leven van Erasmus. Daarin speelt ook Luther een belangrijke rol en Erasmus' kijk op hem en op het leven in een woelige eeuw, vol verandering.

Lees meer

 

 

facebook logo

Data om te onthouden

  • Donderdag 25 mei 2017 (Hemelvaart): AKV, St. Lucasziekenhuis, Brussel
  • Zaterdag 28 oktober 2017: Dankdienst voor de Hervorming, Prot. Kerk, Nieuwe Graanmarkt 8, Brussel
  • Zaterdag 28 oktober 2017, 20.00 uur: Concert met Hildebrandt Consort/Wouter Dekoninck, Grosse Luther Bach Messe, St. Michielskathedraal, Brussel
  • Maandag 30 oktober 2017, Studiedag, Koninklijke Bibliotheek, Brussel

Protestantse kerk België

vpkb logo

Bezoek onze website.

 

Onderwijs

Het protestantse godsdienstonderwijs heeft een brochure uitgegeven met een didactisch model, gemaakt ter gelegenheid van het jubileum van de reformatie in 2017. Deze is ter beschikking gesteld van alle onderwijsgevenden en catecheten sinds september 2015. Zie hier voor verder informatie. Zie verder de Links.

Ath

ath tour burbant 226

Anderlecht

anderlecht bethlehem 226

Brussel Kapel

bruxelles chapel royal 226

Gent

gent brabantdam 226