Europese viering

culte europeen 22juin 230x153

Op 28 oktober 2017 wordt in Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele te Brussel een gezamenlijke herdenking van de Reformatie gehouden.

Lees meer

AKV 2017

akv 2015 230

Dit jaar staat de AKV in het teken van de Reformatie. De dag valt als gewoonlijk op Hemelvaartsdag 25 mei en staat voor alle leden van de VPKB en belangstellenden open.

Lees verder

Horebeke

horebeke oude kerk 230

In Horebeke werd een korte geschiedenis uitgegeven voor bewoners, toeristen en elke belangstellende. De brochure is een deel in de serie 'Ergoedsprokkels'. De reformatie is altijd in Horebeke gebleven: eerst als geuzenkerk, later als een actieve gemeente, die haar erfgoed zorgvuldig beheert.

Lees meer

Bachconcert Luther

dominicaanse kerk brussel 230

Op 28 oktober vindt er een Bach concert plaats in de Dominicaanse kerk in Brussel. Op het programma staat de Hohe Messe.

Lees meer

Reformatiemuseum

eupen 230

De protestantse gemeente in Eupen laat weten dat men in Eupen een museum over de Reformatie met een vaste collectie wil beginnen. Het museum moet in de voormalige evangelische school ondergebracht worden, Hook 36 te Eupen, vlakbij de evangelische pastorie, Hook 40, in een zeer oud huis.

Lees meer

Nieuw boek Luther

temmerman luther 230

Johan Temmerman schreef een nieuw boek over Luther. Het boek beschrijft de verbanden tussen Luther en bekende filosofen en trekt dan de lijnen door naar hedendaagse vragen.

Lees meer

Klokkenluider

luther strip 230Het kon niet uitblijven: een Belgische strip over Luther. Hij is er en het begint spannend. Luther wordt overvallen door een gevaarlijk onweer. En wat doe je dan: je roept een heilige aan.

Lees meer

Erasmus en ik, God

ludwine deblon 230

Ludwine Deblon benadert de tijd van de reformatie op een eigen manier: door een objectentheater te spelen over het leven van Erasmus. Daarin speelt ook Luther een belangrijke rol en Erasmus' kijk op hem en op het leven in een woelige eeuw, vol verandering.

Lees meer

 

 

facebook logo

Data om te onthouden

  • Zaterdag 28 oktober 2017: Dankdienst voor de Hervorming, Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele, Brussel
  • Maandag 30 oktober 2017, Studiedag over Luther, Koninklijke Bibliotheek, Brussel

Protestantse kerk België

vpkb logo

Bezoek onze website.

 

Onderwijs

Het protestantse godsdienstonderwijs heeft een brochure uitgegeven met een didactisch model, gemaakt ter gelegenheid van het jubileum van de reformatie in 2017. Deze is ter beschikking gesteld van alle onderwijsgevenden en catecheten sinds september 2015. Zie hier voor verder informatie. Zie verder de Links.

Ath

ath tour burbant 226

Anderlecht

anderlecht bethlehem 226

Brussel Kapel

bruxelles chapel royal 226

Gent

gent brabantdam 226